måndag 24 augusti 2009

Invasion av gråsparvar


Dagens besök på det alltid välförsedda COOP Forum i Jönköping ledde till nya kunskaper. Plötsligt korsades min väg av några gråsparvar som rätt oblygt försåg sig med vad det rika varuhuset erbjuder. En av dem verkade mest intresserad av risutbudet, trots att det ska vara farligt för småfåglar. Gråsparvsamhällets Sverker kanske inte är så framåt och informativ som vår.



Trevligt såg det ut i alla fall. Fågelguiden lär oss gråsparven ofta och gärna häckar i människans närhet och att vi därför, felaktigt, uppfattar den som den vanligaste fågeln. Gråsparven är lokaltrogen och ger sig inte i väg till utlandet. Den är en social fågel som gillar att vara i grupp även under häckningen (vad nu det kan betyda). Utmärkande är att den sitter med hukad hållning, med indragna ben när den sitter och så att den är arbetsam och ovig (hmmm?). Den är ljudlig allt från enkla tjirpanden till rent tjatter, allt efter humör. Till dessa kännetecken kan vi nu lägga att den tycks föredra COOP Forums varuutbud. De fåglar jag observerade såg nöjda ut. Låt vara att en av dem verkade irriterad över att bli fotograferad.
På det hela taget verkade gråsparvarna på COOP Forum ganska skärpta. I en helt annan division än CG Bernadotte då han dristade sig till att föra stekta sparvar på tal.
För övrigt anser jag att monarkin ska avskaffas omedelbart.

2 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Använder dom ShopExpress?

Undrar
Frun

DLM sa...

Jag tror att de kör med så kallad flygåfar nota...