onsdag 10 juni 2009

Midsommar 2.0


Nu stundar blomstertider och kanske är det dags för oss i vårt nya, härliga mångkulturella samhälle att luckra upp de gamla mossiga traditionerna lite. Se bara på Karl XII, som for iväg ända till det turkiska landet för att hämta och berika oss med både kåldolmar och köttbullar. Kanske är det dags att vi fullbordar den gamle järnskallens värv (ja det var ju vad turkarna kallade honom, eftersom hade han fått en idé i sitt huvud fanns det ingen som kunde få honom att tänka om) och förnyar konceptet ännu lite grann.


Idag har trädgårdstomten tänkt till i lite kreativa och innovativa banor. Inte så att det är helt unika tankar han kommit upp med, utan han har ju plockat lite här och lite där och konstruerat en kulturell pyttipanna. Helt plötsligt var konceptet bara där. Midsommarkamelen med blomster på huvudet, framledd av Priapos moderne arvtagare, trädgårdens obestridde härskare, jordanden, med mera; trädgårdstomten.


Blev inte resultatet somrigt så att säga? Nu kommer väl någon rigid nationalist eller fascist att påpeka att kameler varken är speciellt somriga eller svenska. Hur fel är inte det! Just i år har det faktiskt fötts inte mindre än sju kameler, enbart i Småland. Snart kan vi kanske få vår första karavanserai? Trädgårdstomten tycker det verkar spännande. Kanske kan vi få några dervischer att virvla runt midsommarstången för att få lite fart på tillställningen?


Tänker man bara till och tänjer lite på begreppen så är allting möjligt! Eller som en amerikan sa till mig i Beijing då jag tvekade att äta friterade gräshoppor: "-Tänk på att det bara är din kultur som hindrar dig!"

Inga kommentarer: