onsdag 18 februari 2009

Arbetets värde


En mig närstående upptäckte att vi har en granne som är över 90 år. Hon verkade också ha hemtjänst. Hur kan det vara möjligt i moderatkommunisternas och marknadsbolsjevikernas Sverige? Den alltid lika upplyste filosofen Vladimir Iljitsj Uljanov myntade en gång tesen; "- Den som inte arbetar ska heller inte äta!"

Moderatkommunisterna verkar ha anammat denna devis och gjort den till sin egen. Överallt i vårt samhälle letar man med lupp och blodhundar efter folk som undandrar sig arbetets fröjder. Det tycks mig dock som om moderatkommunisterna har glömt en grupp som ständigt undandrar sig arbete och kan hänföras till de tärandes skara: Folka som är under 18 år! Varför arbetar inte dom? De verkar ju friska som nörkärnor hela bunten. Här är en outnyttjad resurs. Gruppen kan dessutom användas helt utan restriktioner eftersom detta befolkningssegment saknar insikt om lagar, förordningar och sina egna rättigheter. Det finns inget som kan betecknas som för lågt i detta sammanhang; låg eller ingen lön, lång arbetstid och ingen eller semester som är extremt svår att utnyttja, är alltihopa sådant som man antingen kan pruta ner till ett minimum eller helt enkelt strunta i...

2 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Hmmm, en dig närstående träffar i sitt jobb rätt många arbetsgivare som tror att det redan är så där som du beskriver.

Anonym sa...

Se där, jag som trodde jag var framsynt... när moderaterna skriver partiprogram står Fantomen stilla... gammalt rännstensordspråk!