tisdag 10 mars 2009

Betongtomten shoppar på Media Markt



Sakta men säkert tar badrummet ny form. Vi ser här hur ett nytt vattenburet värmegolv lagts in. "- Bra verktyg gör halva jobbet, dåliga gör dig galen!" hävdar betongtomten bestämt. Vi förstår nog inte riktigt hur han valt dagens verktyg och använt det till att lägga värmegolvet. På en direkt fråga låtsades han först inte höra och sedan inte förstå vad vi sa. På något sätt typiskt för en yrkestomte. De tillhör alla ett eller annat skrå, som inte gärna delar med sig av sina yrkeshemligheter. Tomten hävdar bestämt att han köper alla sina grejor på Media Markt. Då vi kommenterar det hela med att vi aldrig lyckats köpa något på Media Markt ler han klurigt. "- Man måste ha förbindelser!" sa han bestämt och tillade. "Jag känner Peter Antoine!"

Vi drog efter andan; Det kanske är så man måste göra, tänkte vi, känna någon. Står det inte i "I Ching" att om man har problem med att genomföra något så är alltid rådet man får: "Gå se någon stor!" Det betyder att man behöver hjälp av någon med större förmåga. Fast vi funderar ju; är det spaden han köpt på Media Markt? Säljer dom såna där? Säljer dom nåt på Media Markt? Vad gör dom egentligen på Media Markt?

1 kommentar:

Bloggerskan sa...

På MediaMarkt gör dom reklam för saker men säljer dem inte. Om det varit för att lura dit folk att köpa andra saker hade det varit förståeligt, men de är öht inte intresserade av att sälja. Mer än tomma kartonger...