söndag 22 mars 2009

Våren är äntligen här


Yepie, jag har skådat våren i vitögat. Äntligen ett säkert vårtecken. Snödroppar, så små men ändå så kraftfulla, bryter de genom den vinterhårda marken. Nu kan det bara bli bättre och som tur är kan Alliansregeringen varken påverka årstidernas växlingar eller tidens gång i allmänhet. Snart är de gårdagens nyheter. Men vad får vi istället kan man fråga sig?

Det är inte säkert att en förbättring kommer att ske, även om det är svårt att föreställa sig någon som lika leende och självsäkert ljuger rakt in i kameran, som Maud Olofsson, trots att alla vet att hon ljuger. Eller Sven-Otto Littorin, ministern som köpte sin examen på Internet. Varför fick Reefat el-Sayed på sin tid sitta i fängelse, men inte Sven-Otto Littorin? Eller Andreas Carlgren, mannen som glatt sålde ut allt vad hållbar utveckling heter; han exporterade helt enkelt problemet till utvecklingsländerna och de internationella organisationerna. Eller Carl Bildt, som på punkt efter punkt visar sig vara inblandad i ljusskygga affärer, vilka hade kostat en kvinnlig minister sin post. Hur kan man jämföra vad Laila Freyvalds underlät att göra med vad Carl Bildt faktiskt gjorde? Sedan har utbildningens Mike Tyson; Jan Björklund. Han vet ungefär lika mycket om utbildning som Mike Tyson och har lika genomtänkta förslag. Så ska undersåten byggas (lästips; Heinrich Mann "Undersåten"). Han beter sig som en arrogant högerextremist, men anklagar andra för att vara nazister (eg. Ilmar Reepalu). Så har vi juvelen i kronan; politikens Alfons Åberg, mannen med hundögonen och devisen tala är silver, tiga är guld; vår egen Fredrik Reinfeldt! Genom att själv vara tyst, lyckas han framstå som resonabel bland ett gäng klåpare, lögnare och charlataner. "Visa mig vilka dina vänner är och jag ska säga vem du är!"

Nej, jag får sluta här och då har jag inte ens nämnt Mats Odell, mannen som ger korruptionen helt nya dimensioner. Den här kombinationen av dumskallar, lögnhalsar, korrupta skitstövlar och rena charlataner, den kan inte någon slå genom att utse en värre regering... eller som en annan ekvilibrist en gång yttrade: "... the bottom is nådd..."

Men utomhus lurar våren...

2 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Det där var ett riktigt Örebroinlägg... Våren är äntligen här! Men så har vi den otäcka regeringen med sitt skräckkabinett (!). Vojne!

Tur du fick till ett litet värmländskt slut där! Måste vara den där anan från rätt sida lansskapsgränsen som slår igenom. ;)

DLM sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.